Astăzi, la Constanța, procesiune religioasă, în ajunul prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena

703
Astăzi, la Constanța, procesiune religioasă, în ajunul prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena - sfintii-imparati-1716185543.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe 21 mai pe Sfinții Împărați Constantin și mama sa, Elena.

Luni, 20 mai, de la ora 17.00, preoții și diaconii Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” vor oficia slujba Vecerniei, apoi, împreună cu credincioșii, vor merge în tradiționala procesiune de la catedrală la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena I” din Constanța.

Marți, 21 mai, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa, Elena. Cu acest prilej, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena I” din Constanța, așezământ de cult care își cinstește ocrotitorii spirituali.

Sf. Împărați Constantin și Elena sunt și ocrotitorii spirituali ai municipiului Constanța. În secolul IV, vechea denumire greacă Tomis a fost schimbată în Constantiana. Prima sărbătorire a Zilei Constanței a fost în anul 2002, fiind statornicită prin HCL 116/28.03.2002, privind instituirea cu caracter permanent a Zilei Municipiului Constanța în data de 21 mai, de Sfinții Constantin și Elena.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4089 secunde