Arhiepiscopul Tomisului va merge să slujească acasă, la Dorna Arini

77567
1
Arhiepiscopul Tomisului va merge să slujească acasă, la Dorna Arini - x-arhiepiscop-1706188638.jpg

Articole de la același autor

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie s-a născut pe 12 decembrie 1955, în Vatra Dornei, județul Suceava, „fiind ultimul din cei 17 copii, dintre care 10 în viață, ai familiei de agricultori harnici și buni creștini Procopie și Elisabeta Petrescu”, la botez dându-i-se numele de Macedon. A urmat Școala generală din comuna Dorna-Arini, după care, din dorința de a-L urma pe Hristos a frecventat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț (1971-1976) și Institutul Teologic de grad Universitar din București (1976-1980), unde a obținut și licența în Teologie.

Vineri, 26 ianuarie, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie de la ora 8, după care, de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, 27 ianuarie, va reveni la Constanța, întrucât, de la ora 7.45, va oficia Sfânta Liturghie și slujba de înmormântare a ieromonahului Andrei la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Călugăreni (comuna Pantelimon, județul Constanța). Seara, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 28 ianuarie, de la ora 7.45, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din localitatea Sibioara, județul Constanța.

Luni, 29 ianuarie, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Marți, 30 ianuarie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, de la ora 7.45, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța (Str. Cpt. Dobrilă Eugeniu, zona Cireşica).

Miercuri, 31 ianuarie, de la ora 6.40, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.                                     




Comentează știrea

ive
28 februarie
Subiect fierbinte

Vom avea norocul să auzim că mult preasfințitul a rămas la Dorna Arini ?A ctitorit acolo un așezământ monahal. Zău așa, istorica Sciție Minor ar merita un adevărat ierarh cu iubire de Domnu și enoriași.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5928 secunde