Video Rămas bun! Renumita avocată Valerica Zamfir, condusă pe ultimul drum de familie, prieteni și colegi

32255
Drum lin spre Rai! Renumita avocată, Valerica Zamfir, condusă pe ultimul drum de familie, prieteni și colegi

Aşa cum aţi aflat dintr-o ediţie anterioară a ziarului Cuget Liber, în ultima zi a anului trecut s-a stins din viaţă distinsa avocată Valerica Zamfir, în vârstă de 86 de ani. Slujba de înmormântare a avut loc, miercuri, la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Aceasta a fost oficiată de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie împreună cu un sobor de preoţi. La trista ceremonie au luat parte familia, prieteni apropiaţi şi de suflet dar şi nenumăraţi colegi din magistratură care au cunoscut-o pe Valerica Zamfir.

„A iubit fără limită și necondiționat profesia de avocat pe care a

exercitat-o timp de 60 de ani și a plecat în veșnicie, fiind încă avocat activ. Despre calitățile doamnei avocat Valerica Zamfir este greu să vorbești, dar vorbesc miile de dosare în care a pledat și în care și-a lăsat tot ce avea mai bun ca avocat și om: multă știință de carte, o inteligență sclipitoare, perseverență, ambiție, dedicare profesională totală, dar și modestie. Avocatura constănțeană ar fi fost mult mai săracă dacă nu ar fi existat doamna avocat Valerica Zamfir. Lasă generațiilor următoare o zestre mare: exemplu de urmat, un reper. O mamă și bunică iubitoare și la fel de dedicată cum i-a fost profesiei. Îi mulțumim doamnei avocat Valerica Zamfir și ne rugăm pentru odihna veșnică în loc luminat. Sincere condoleanțe doamnei avocat Daniela Zamfir Bodnariuk”, au transmis colegii din Baroul Avocaţilor din Constanţa.
 

În timpul slujbei, fețele celor mai mulți dintre cei prezenți au fost inundate de lacrimi deoarece avocata Valerica Zamfir a fost un exemplu de devotament şi de profesionalism în tot ceea ce a făcut până în ultima clipă a vieţii sale.

„A fost o femeie cum rar mi-a fost să văd. Un model pentru toată lumea. Şi-a făcut meseria până la capăt şi a făcut-o cu capul sus, încercând să le facă dreptate celor neîndreptăţiţi de către justiţie. Valerica Zamfir va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, ne-a declarat un coleg al distinsei avocate.


Imediat după încheierea slujbei de la catedrală, cortegiul funerar a pornit către Cimitirul Central, însă nu a înainte de a face o scurtă oprire în faţa instanţelor de judecată din Constanţa şi totodată în faţa Baroului Avocaţilor, locul care i-a fost ca o a doua casă renumitei avocate Valerica Zamfir. În cele câteva minute în care preoții au ţinut o scurtă cuvântare, a început şi ploaia, semn că şi Cerul a iubit-o pe cea plecată la Cer şi a vărsat câteva lacrimi. Valerica Zamfir a fost condusă apoi pe ultimul drum către Cimitirul Central din Constanţa, acolo unde a fost înmormântată.
 

Trustul de presă „Cuget Liber” transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate!

Dumnezeu să o odihnească în pace și să o așeze în ceata drepților!























Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4117 secunde