Au început pregătirile pentru Bobotează. Peste 200.000 de sticle ajung la credincioși

1137
Au început pregătirile pentru Bobotează. Peste 200.000 de sticle ajung la credincioși - pregatiri-boboteaza-1704308137.jpg

Articole de la același autor

La finele acestei săptămâni, creștinătatea va celebra Boboteaza, care face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să pășească în viața publică. De aceea Biserica mai numește Boboteaza „Arătarea Domnului", „Dumnezeiasca Arătare" și „Epifania", această din urmă denumire provenind din limba greacă şi însemnând „arătare", „descoperire", „revelare". De fapt, Boboteaza înseamnă înnoirea omului creştin.

Până sâmbătă, 6 ianuarie, însă, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia joi, 4 ianuarie, de la ora 6.40, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța. După care, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa [email protected]. Tot joi, 4 ianuarie, de la ora 21.40, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

Vineri, 5 ianuarie, de la ora 5.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată de Sfințirea Mare a Apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează.

Apa sfințită va fi îmbuteliată în 200.000 de peturi ce vor fi oferite credincioșilor constănțeni de Bobotează. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5378 secunde