IPS Teodosie: "Să simțim fiorul credinței când luăm apa sfințită, pentru că este plină de darurile Sfântului Duh"

1414
IPS Teodosie:

Articole de la același autor

Pe 6 ianuarie, creștinii celebrează botezul Mântuitorului în apele Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul. La malul mării, a avut loc o procesiune solemnă, condusă de ÎPS Teodosie, care a și vorbit despre măreția uneia dintre cele mai iubite sărbători ale omenirii:

"Iată Ziua de Bobotează a anului 2024, neobișnuit de caldă, dar e darul lui Dumnezeu... și Soarele și Luna și stelele, cum spune rugaciunea, și căldura și frigul... Noi nădăjduim să vină iarna după aceste zile, dar acum ne bucurăm de sfințenie, sfințenia acoperă toate anotimpurile și apa sfințită este un mare dar de la Dumnezeu, și cum spune rugăciunea, pământul și marea își împart bucuria. Noi cei de aici avem acest privilejiu să împlinim întocmai rugăciunea, că se rostește peste tot dar numai aici o vedem autentic împlinită.

Să ne bucurăm și noi astăzi după ajunarea de ieri, astăzi avem dezlegare la bucuria bucatelor după ce am luat apa sfințită și să o luăm în fiecare an și să simțim fiorul credinței când luăm apa sfintită, pentru că este plină de darurile Sfântului Duh, de aceea nici nu se strică niciodată.

Va doresc tuturor celor ce participați cu sufletul și dragostea de Dumnezeu și de semeni la această sărbătoare să simțiți fiorul bucuriei și al prezenței Duhului Sfânt. Și sărbătoarea să fie în sufletul fiecăruia. La multi ani tuturor, să trecem anul cu această apă sfințită și să ne întâlnim cu ea și în anul viitor pe 5 și 6 ianuarie."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5024 secunde