Cum a intrat "camionul morții" pe promenada din Nisa

216
Cum a intrat

Articole recomandate

Autorul atentatului de la Nisa și-a condus camionul peste o bordură joasă și a ajuns pe faleză folosind o stradă neblocată utilizată zilnic de șoferii care livrează produse în zonă, potrivit martorilor oculari și informațiilor guvernului francez, notează Reuters.

Ușurința cu care Mohamed Lahouaiej Bouhlel (în vârstă de 31 de ani) a ajuns pe Promenade des Anglais, unde a ucis 84 de persoane cu un camion pe care îl închiriase, s-a aflat în centrul criticilor la adresa măsurilor de securitate din zonă, locul desfășurării, joi noaptea, a unor focuri de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

Atentatul, revendicat de gruparea Statul Islamic, a fost al treilea comis în Franța începând din ianuarie anul trecut. Pe teritoriul francez este în vigoare starea de urgență din noiembrie anul trecut, când 130 de persoane au fost ucise în mai multe locuri din Paris.

Deși guvernul francez a anunțat că a dejucat alte 16 atacuri, el a devenit ținta criticilor pentru măsurile de securitate de la Nisa, care nu au fost la nivelul la care ar fi trebuit să fie în timpul focurilor de artificii de pe promenada din Nisa.

Camionul utilizat de franco-tunisianul Bouhlel cântărește 6 tone gol și 19 tone încărcat total și are o lățime de 2,5 metri, potrivit experților. Ministrul de Interne francez Bernard Cazeneuve a declarat că acest camion a rupt cordonul de securitate "într-un mod violent", însă, în locul în care Bouhlel a părăsit strada, intrând în zona pietonală, bordura este joasă, ceea ce sugerează că tot ceea ce a avut el de făcut pentru a evita parapeții de securitate a fost să îndrepte camionul spre mare și să urce pe promenadă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0027 secunde