Concurs Cum obținem un bronz sănătos

394

Articole recomandate

Un bronz frumos și sănătos se obține numai respectând cu strictețe anumite reguli. Spre exemplu, crema cu factor de protecție se aplică înainte de a pleca la plajă. Chiar dacă uneori nu realizăm acest lucru, soarele ne prinde și în drum spre plajă, motiv pentru care este neapărată nevoie de protecție.
Este necesară utilizarea a două tipuri de creme: una cu un factor de protecție mai mare, pentru primele zile de plajă, și alta cu un factor de protecție mai scăzut, pentru următoarele expuneri la soare. Spre exemplu, persoanele blonde și roșcate este indicat să folosească creme cu factor de protecție mai mare de 30 în primele zile, iar în următoarele cu factor de protecție 20 sau 15. Persoanele brunete pot folosi creme cu factor de protecție 15 – 20 la primele expuneri, iar apoi factor mic, așa cum este 6 sau 10.
Loțiunea protectoare se aplică la fiecare două ore, pentru a evita arsurile. Chiar dacă pielea a devenit deja arămie, utilizarea cremelor este utilă, pentru că asigură hidratarea și previne apariția ridurilor. Între orele 11.00 și 16.00, medicii dermatologi interzic expunerea la soare, pentru că nici măcar loțiunile cu factor maxim de protecție nu ne pot proteja de arsuri sau de îmbătrânirea precoce a pielii. De asemenea, nu este indicată utilizarea parfumului atunci când mergem la plajă, pentru că poate provoca hiperpigmentări sau chiar iritații.
După expunerea la soare și duș, este foarte important ca pe tot corpul să fie aplicată o loțiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5481 secunde