Cum sunt antrenați cei care îi păzesc pe liderii Coreei de Nord: MĂRTURIA fostului bodyguard al lui Kim Jong Il

242
Cum sunt antrenați cei care îi păzesc pe liderii Coreei de Nord: MĂRTURIA fostului bodyguard al lui Kim Jong Il - coreeadenord-1415361575.jpg
Ca să devii bodyguard pentru elita Coreei de Nord, trebuie să demonstrezi o serie de calificări greu de crezut, printre care să spargi cu capul mai multe scânduri, să distrugi o lespede din granit pe propriu piept cu ajutorul unui ciocan și să spargi becuri cu un singur deget. Lee Young-guk, care a fost garda de corp a lui Kim Jong Il pentru 10 ani, înainte ca acesta să ajungă la conducerea Coreei de Nord, a povestit pentru CNN ce antrenamente trebuie să faci ca să fii considerat potrivit pentru a proteja un lider.

"E un antenament dur", spune Lee. "Dar de ce să îl faci? Ca să construiești loialitatea. O armă nu va câștiga un război, iar taekwondo nu ajută la nimic altceva decât la formarea spiritului, dar creează loialitate".

Porivit lui Lee, antrenamentul lui presupunea și metode mai tradiționale: trasul la țintă, antreamente fizice, tactice și de greutate, înot și manevrarea unei bărci. O mare parte din antrenament, însă, o constituie spălarea pe creier din punct de vedere ideologic. Lee a fost antrenat să creadă că tatăl lui Kim Jong-un era un zeu și că singurul motiv pentru care s-a născut era să îl servească și să îl protejeze pe "liderul iubit". Dar în cei aproape 11 ani pe care i-a petrecut lângă el, Lee spune că a văzut un om înconjurat de teamă și un om cu "două fețe". Kim Jong Il putea să dea aur când era fericit și pedepse cu moartea atunci când nu era.

"Când Kim Jong Il sosea cu mașina lui, consilieri de 60-70 de ani fugeau de el și se aruncau în iarbă. Aveau praf pe haine dar voiau să se ascundă de el", spune Lee. "Se speriau pentru că până și atunci când era fericit era nepoliticos și era în stare să le taie capul".

Lee își amintește în special cazul unui oficial în vârstă care a folosit o dată liftul privat și scrumiera lui Kim Jong Il. Când acesta a aflat, l-a trimis într-o tabără de concentrare - unde bărbatul a murit.

Lee știa că liderul nord-coreean era un om nemilos din vremea în care lucra pentru el. Dar doar după ce a evadat în Coreea de Sud, unde locuiește și acum, și-a dat seama că era un adevărat dictator, așa cum fusese tatăl său Kim Il Sung și așa cum este acum fiul său, Kim Jong Un, scrie mediafax.ro.


O mare parte din antrenament, însă, o constituie spălarea pe creier din punct de vedere ideologic. Lee a fost antrenat să creadă că tatăl lui Kim Jong-un era un zeu și că singurul motiv pentru care s-a născut era să îl servească și să îl protejeze pe "liderul iubit". Dar în cei aproape 11 ani pe care i-a petrecut lângă el, Lee spune că a văzut un om înconjurat de teamă și un om cu "două fețe". Kim Jong Il putea să dea aur când era fericit și pedepse cu moartea atunci când nu era.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Actual : CUTREMUR de 4.8 pe Richter
Vineri, 07 Noiembrie 2014
Stire din Actual : Membru al unei celule Al-Qaida, UCIS
Pagina a fost generata in 2.4433 secunde