Curtea Constituțională a Germaniei va decide miercuri soarta euro. O hotărâre nefavorabilă ar putea duce la căderea guvernului de la Berlin

238
Curtea Constituțională a Germaniei va decide miercuri soarta euro. O hotărâre nefavorabilă ar putea duce la căderea guvernului de la Berlin - dacanustimcandtrecemlaeuroinceva-1347266810.jpg
Cei opt judecători ai Curții Constituționale Federale de la Karlsruhe vor decide miercuri asupra compatibilității fondului de urgență al zonei euro cu constituția Germaniei, un element crucial în planurile anticriză ale liderilor europeni, scrie Mediafax.ro.

Potrivit The Guardian, decizia judecătorilor va fi urmărită de investitorii de pe burse, piețele de obligațiuni și piețele valutare, dar și de lideri politici din Germania, Europa și întreaga lume, o hotărâre nefavorabilă putând conduce chiar la căderea guvernului de la Berlin.

Dezbaterea vizează compatibilitatea Mecanismului European de Stabilitate și a pactului fiscal încheiat la începutul acestui an de liderii europeni cu constituția Germaniei, precizează aceeași sursă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Economie : Euro - creștere de 0,07% față de leu
Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Economie : Euro - creștere de 0,02% față de leu
Luni, 03 Septembrie 2012
Stire din Economie : Euro tinde să ajungă iar la 4,5 lei
Pagina a fost generata in 0.9658 secunde