Directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală:

"Dacă făceam blaturi, jucam în cupele europene!"

610
Final urât de sezon în Liga Națională de handbal feminin - rezultate bizare, suspiciuni de blat, acuze și atacuri la baionetă între conducătorii cluburilor implicate în zonele "fierbinți", la retrogradare și la cupele europene.

Handbalul feminin românesc stă pe un butoi cu pulbere. Doar scânteia care să declanșeze infernul mai lipsește. Și nu ar fi exclus să asistăm la "circul" din fotbal…
Scandalul se leagă de rezultatele din ultimele runde ale campionatului: CS Tomis - U Cluj 25-28, U Cluj - Cetate Deva 28-26, HC Zalău - CS Tomis 34-34, HC Oțelul Galați - HCM Baia Mare 24-25, HCM Buzău - CSM Ploiești 24-25.
"Există două găști. Una care vrea să salveze Ploieștiul, alta care vrea să ducă Tomisul în cupele europene. Hoțul neprins este însă negustor cinstit. Este urât dacă aranjamentele stau la baza acestui final de campionat", sună declarația șocantă a președintelui Federației Române de Handbal, Cristian Gațu.
Dacă, în urmă cu zece zile, cel care țipa cel mai tare era președintele secției de handbal a CSM-ului Ploiești, Dan Bisoceanu, de data aceasta, este rândul lui Marian Munteanu, finanțatorul clubului Cetate Deva, să acuze o conspirație îndreptată împotriva echipei sale.
"Sunt blaturi ordinare. O să fac o sesizare la DNA, ca să asculte telefoanele arbitrilor și conducătorilor din handbal. Ceea ce se întâmplă la handbal este mai grav decât la fotbal. Președintele fe-derației ne-a amenințat pe noi că, dacă facem egal la Cluj, ne retrogradează, dar la Zalău - Constanța nu s-a uitat? Acolo cum de a ieșit egal? Dar Baia Mare cum de a bătut la Galați, că băimărencele nu au învins decât în două meciuri în deplasare în acest sezon?", a atacat Munteanu.

"Îmi tai o mână dacă meciul cu U Cluj a fost vândut"
Directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală, a declarat, pentru "Cuget Liber", că echipa sa nu a fost angrenată în niciun joc de culise.
"Tomisul a jucat toate meciurile pe teren. Avem un obiectiv - calificarea în cupele europene - și suntem foarte aproape să-l ratăm. Sunt acuzații nefondate. Îmi tai o mână dacă meciul cu U Cluj a fost vândut. Păi, cu cele două puncte, aveam calificarea asigurată. În ceea ce privește partida de la Zalău, puteam și trebuia să câști-găm, pentru că adversara nu este în formă. Dacă făceam blaturi, acum stăteam liniștiți, nu așteptam miracole din partea altora", a explicat profesorul Bucovală.
Oficialul constănțean spune că Tomisul este la rându-i o victimă a aranjamentelor.
"Puteam termina campionatul cel puțin pe locul cinci, dar nu am luat în calcul posibilitatea ca adversarele să facă lucruri necurate. Șmecheriile altora ne-au îngropat. Nu pot să-mi imaginez cum a câștigat Baia Mare la Galați, când moldovencele sunt redutabile pe teren propriu", a mai spus Traian Bucovală.
***
Ultima etapă se joacă sâmbătă, 16 mai. CS Tomis (7, 26 p) întâlnește, pe teren propriu, pe KZN Slatina (14, 3 p, virtual retrogradată), dar, chiar dacă ar câștiga, stă la mâna rezultatelor. Pentru a-și îndeplini obiectivul, Rapidul (6, 26 p) trebuie să piardă la Brăila (4, 29 p), iar Baia Mare (5, 27 p) să cedeze, acasă, în fața Romanului (9, 22 p), variantă puțin probabilă.
La retrogradare, meciurile care vor decide numele celei de-a doua echipe ce va merge în eșalonul inferior sunt CSM Ploiești (13, 15 p) - U Cluj (11, 19 p) și Cetate Deva (12, 17 p) - HC Zalău (8, 22 p).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8175 secunde