Dacă Rusia câștigă în Ucraina, va lua la țintă România, Republica Moldova și Polonia, avertizează liderii europeni

188
Dacă Rusia câștigă în Ucraina, va lua la țintă România, Republica Moldova și Polonia, avertizează liderii europeni - rusia-ataca-romania-1710509600.jpg

Articole de la același autor

Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat după ce a avut întâlniri la Washington, că asigurarea unui nou sprijin pentru Ucraina nu poate aştepta, deoarece rezultatul războiului din Ucraina va fi decis în această primăvară şi vară.


Liderii europeni au arătat că Rusia își va alege noi ținte în Europa dacă va câștiga războiul din Ucraina. România, Republica Moldova și Polonia se află printre aceste potențiale noi victime ale regimului de la Kremlin, avertizează liderii europeni.


"Ucraina luptă în fiecare zi să îi apere pe polonezi, pe baltici, pe finlandezi, pe români şi pe norvegieni, niciunii dintre aceștia nefiind în inima Europei , precum noi. Însă țările lor au graniță directă cu Ucraina sau Rusia. Până acum nu le-am luat în serios îngrijorările în Germania. Acest lucru nu trebuie să se mai repete", a spus Annalena Baerbock, ministrul german de Externe.


"Avem un singur obiectiv: Rusia nu poate câștiga acest război. Ajutăm Ucraina deja de doi ani, iar dacă situația ar degenera, ar fi responsabilitatea Rusiei. Dacă astăzi decidem să fim slabi în fața unui adversar care nu are nicio limită, care a întrecut orice măsură (...), iar noi îi spunem acestui adversar că nu vom merge mai departe de atât, atunci nu luăm o decizie pentru pace, ci pentru înfrângere", a spus, la rândul său, președintele francez Emmanuel Macron.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7312 secunde