În ciclul ”din lada de zestre a satului dobrogean”, peste 100 de obiecte donate Muzeului de Artă Populară

12800
În ciclul ”din lada de zestre a satului dobrogean”, peste 100 de obiecte donate Muzeului de Artă Populară - x-muzeul-de-arta-populara-1710509270.jpg

Articole de la același autor

La mijlocul acestei săptămâni, directorul Muzeului de Artă Populară Constanța, dr. Florentin Sîrbu și dr. Cerasela Dobrinescu, șef secție Patrimoniu Cultural Național, s-au deplasat în teren, la Slava Cercheză (județul Tulcea) în vederea identificării și selectării unor obiecte cu valoare de patrimoniu etnografic specifice etniei rușilor lipoveni.

Cu acest prilej, au fost colectate din teren peste 100 de obiecte (piese de port, obiecte de cult, instrumente muzicale, obiecte de uz gospodăresc, unelte), care au fost donate de Irina Mihailov, cea care în anul 1978 a pus bazele ansamblului artistic „Slaveanka”, iar în anul 1990 s-a numărat printre fondatorii Comunității Rușilor Lipoveni din Slava Cercheză.  

Obiectele donate, unele inedite pentru muzeul constănțean, vor fi incluse în expozițiile viitoare dedicate etniilor dobrogene.

Activitatea face parte din proiectul cultural „Salvarea și conservarea patrimoniului din lada de zestre a satului dobrogean”, care urmărește identificarea și achiziționarea din teren a unor obiecte etnografice, în vederea completării colecțiilor muzeale și a protejării pieselor cu valoare de patrimoniu, prin asigurarea unor condiții optime de depozitare și conservare.

„Mulțumim doamnei Irina Mihailov pentru gest și pentru că a înțeles importanța reprezentării într-un muzeu a etniei din care face parte!”, au transmis reprezentanții Muzeului de Artă Populară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2935 secunde