David Cameron le cere tuturor ţărilor NATO să aloce cel puţin 2% din PIB pentru apărare

253
David Cameron le cere tuturor ţărilor NATO să aloce cel puţin 2% din PIB pentru apărare - 1-1712215034.jpg

Articole de la același autor

Toate statele membre ale NATO trebuie să-şi respecte angajamentul de a aloca pentru apărare cel puţin 2% din produsul intern brut (PIB) întrucât aceasta este „cea mai bună cale de a se pregăti pentru alegerile americane din toamnă”, a declarat, la Bruxelles, ministrul de externe britanic David Cameron, înaintea reuniunii cu omologii săi din celelalte ţări ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează agenţia DPA.

Miliardarul american Donald Trump, care foarte probabil va fi candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din toamna acestui an, este un critic vocal la adresa ţărilor membre ale organizaţiei care nu îndeplinesc ţinta de 2% din PIB pentru apărare.

„Cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a ne asigura că această alianţă continuă să crească şi să se consolideze este ca noi toţi să cheltuim pentru apărare peste 2% din PIB-ul nostru. Mult mai multe ţări fac acum asta, dar trebuie ca toate statele membre să facă acest lucru”, a spus Cameron la sosirea la sediul NATO. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6015 secunde