Cea mai mare fabrică din Europa va fi construită în România

290
Cea mai mare fabrică din Europa va fi construită în România - fabrica-de-pulberi-1712238599.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu noi detalii despre cea mai mare fabrică de pulberi din Europa, care va fi construită în România. Investiția se ridică la aproape 400 de milioane de euro.


În cadrul ședinței de Guvern, premierul a dezvăluit că planurile ambițioase ale României de a construi cea mai mare fabrică de pulberi pentru armament din Europa intră în linie dreaptă. Conform anunțului făcut de premier, fabrica urmează să fie ridicată în Brașov, pe un teren al ANAF care va trece în proprietatea statului, spun surse din Guvern.


Proiectul va fi un parteneriat între România și Uniunea Europeană, unde statul român va construi clădirea, iar UE va finanța dotarea fabricii de pulberi. Această fabrică va reprezenta un punct de referință pentru producția de muniție din cadrul NATO și va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație.


Prin această investiție masivă, România și Uniunea Europeană marchează un pas important în direcția consolidării capacității de apărare și securitate în regiunea Europei de Est. Fabrica de pulberi pentru armament va contribui la asigurarea autonomiei strategice a UE și la întărirea cooperării în cadrul NATO.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9761 secunde