Mai multe zone din municipiul Constanța, în curs de modernizare

307
Mai multe zone din municipiul Constanța, în curs de modernizare - lucrari-trotuare-1712238360.jpeg

Articole de la același autor

Primăria municipiului Constanța continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale. În prezent, echipele Confort Urban desfășoară lucrări de recondiționare a trotuarelor în cartierul Km 5, pe strada Theodor Speranția.

Potrivit administrației locale, în cadrul lucrărilor, se montează borduri noi, iar suprafețele pietonale sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră. Trotuarele vor fi recondiționate cu un strat nou de asfalt și vor fi construite casete pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. De asemenea, în paralel cu lucrările la infrastructura pietonală se reabilitează și carosabilul.

Pe bulevardul Mamaia, totodată, continuă înlocuirea bordurilor și decaparea trotuarelor pe tronsonul cuprins între străzile Soveja și Turda. Suprafețele pietonale sunt reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. Scuarul median va fi reconfigurat, pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. La final, se vor reabilita suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt de tip MASF, rezistent la traficul greu și intens.

Tot în această perioadă, continuă și lucrările de modernizare a parcului Tăbăcărie. Se refac aleile din interiorul acestuia și din zona de promenadă de pe malurile lacului. Bordurile sunt înlocuite, iar aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică. De-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban.

Lucrări de amenajare a zonelor destinate circulației pietonilor au loc și pe strada Theodor Burada, în dreptul Parcului de la Gară. Se montează pavele pe strat suport de nisip, după ce au fost montate borduri noi.

Parcarea situată pe șoseaua Mangaliei, în zona blocului MG8, este în curs de reabilitare. Echipele de lucru montează borduri noi, se stabilizează terenul prin așternerea a două straturi de piatră și se trotuarele și aleile de acces din proximitatea parcării.

Reprezentanții administrației locale atrag atenția că, pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, locuitorii orașului sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în zonele în care se execută lucrări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2836 secunde