Au fost demarate lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie

248
Au fost demarate lucrările de modernizare a Parcului Tăbăcărie - lucrari-tabacarie-1700749001.jpeg

Articole de la același autor

Primăria municipiului Constanța anunță că a demarat lucrările de reabilitare în Parcul Tăbăcărie, cu ajutorul echipelor de lucru ale societății Confort Urban.

După mai bine de patruzeci de ani de când a fost construit, Parcul Tăbăcărie a intrat într-un amplu proces de modernizare. Se refac traseele pietonale în interiorul acestuia și în zona de promenadă de pe malurile lacului. De asemenea, aleile pietonale vor fi finisate cu diferite pavaje dispuse într-o structură dinamică, iar de-a lungul lor se vor instala elemente de mobilier urban.

Sunt în curs de amenajare mai multe grădini cu diferite tematici. Se amenajează o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară, o grădină „franțuzească”, prin plantarea de trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară. Se amenajează, totodată, o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori, precum și o „grădină de umbră”, prin crearea unei zone omogene de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei. Amfiteatrul va fi reabilitat prin refacerea scenei de lemn și a gradenelor. La fel, și grădina japoneză va avea parte de transformări semnificative.

„Vă rugăm să fiți înțelegători cu disconfortul care va fi creat de lucrări. Vă vom ține la curent cu stadiul lucrărilor pe care le efectuăm și vă vom prezenta progresul acestora”, transmit reprezentanții administrației locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4762 secunde