În comparație cu anul trecut

Concurs De două ori mai mulți drogați pe litoralul românesc

822

Articole de la același autor

Ieri, la sediul Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" din Constanța a avut loc o conferință de presă susținută de șeful Grupării, colonel Costică Cojoc, precum și de șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța, subcomisar Aurelian Pavel, cu privire la activitățile comune pe care le-au avut cele două instituții în privința prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri.

Peste 100 de consumatori, doar în vara asta, pe litoral
Potrivit subcomisarului Aurelian Pavel, șeful BCCO Constanța, numărul consumatorilor de droguri a crescut față de anul trecut, de la începutul verii și până în prezent fiind depistați peste 100 de consumatori pe litoralul românesc. "Se poate spune că numărul lor s-a dublat, dacă e să comparăm cu anii precedenți" - a mai spus Pavel. Ei sunt, în general, tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, studenți ori persoane care nu au vreo ocupație. "Din punctul nostru de vedere, litoralul românesc este un punct în care își dau întâlnire consumatorii, drogurile fiind aduse îndeosebi din București. Cele care se consumă frecvent sunt marijuana, hașișul și canabisul" - a declarat subcomisar Aurelian Pavel.

Școlile, în pericol!
El a mai spus că, din toamnă, atenția polițiștilor de la Crimă Organizată va fi îndreptată către școlile din Constanța, pentru că există informații că grupuri de traficanți vor să introducă droguri în școlile constănțene și să își găsească clienți în rândul elevilor. Astfel, colaborarea dintre polițiștii de la Crimă Organizată cu jandarmii va continua, urmând ca cele două părți să lucreze în vederea împiedicării ducerii la sfârșit a unor astfel de planuri, care ar avea efecte dezastruoase asupra viitorului adolescenților tentați de a încerca, doar și o singură dată, să ia droguri.
Șeful Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanța, col. Costică Cojoc, a declarat că a existat, cel puțin în ultimii ani, o colaborare bună între cele două instituții. "Poate că am mai greșit și noi, nu tot timpul am respectat procedura, dar în cele din urmă s-a ajuns la o colaborare foarte bună" - a declarat Cojoc în fața ziariștilor.

La Vama Veche, tinerii consumă droguri în draci
Potrivit Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis", în perioada 28 iunie - 19 august, jandarmii au acționat în zona turistică Năvodari, stațiunea Costinești și zona turistică Vama Veche - 2 Mai, unde au constatat 13 infracțiuni privind consumul și deținerea de droguri, fiind identificați 23 de făptuitori.
De asemenea, în zona Vama Veche, a fost descoperit un teren viran de pe care au fost recoltate 70 kg de cânepă, care a fost folosită de unii turiști la prepararea de substanțe halucinogene.
La data de 14 august, în jurul orei 19, jandarmii din Vama Veche au surprins în apropierea unei terase din zona plajei doi tineri din județul Harghita, de 21 și 18 ani, care fierbeau într-o oală un amestec de canabis și lapte, pentru consum propriu.
La percheziție, în bagajele lor s-au mai găsit două seringi, o pipă de sticlă și două pungi de plastic ce conțineau masă vegetală de culoare verde, despre care tinerii au declarat că este cânepă.
Acțiunile jandarmilor în zona Vama Veche - 2 Mai au condus, de altfel, la descoperirea multor tineri care consumau droguri, toți fiind cercetați de deținere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1136 secunde