De la ruși și americani vin… cei mai periculoși viruși virtuali!

865
De la ruși și americani vin… cei mai periculoși viruși virtuali! - virustrojan-1315571080.jpg
În prezent, în România ponderea mesajelor spam din totalul e-mailurilor trimise se menține la 85 – 90%, iar majoritatea sunt mesaje în limba engleză transmise din Rusia și Statele Unite ale Americii.
În ultima perioadă numărul e-mailurilor purtătoare de programe periculoase a crescut considerabil, avertizează specialiștii.
Șeful Antispam Lab Bitdefender, Carmen Mitrică a declarat că mesajele de tip spam în limba română nu sunt încă foarte răspândite, procentul fiind undeva sub 5%.
Recent a fost identificat un val periculos de mesaje spam purtătoare de malware, provenit din Statele Unite ale Americii. Mesajele păreau a fi trimise din partea Automated Clearing House (ACH), un serviciu financiar din Statele Unite oferit de NACHA, asociația de plăți electronice. Pentru a fi cât mai convingătoare, acestea erau trimise de pe un cont de e-mail @nacha.org.
Mesajul era însoțit de un atașament ce conținea o arhivă zip, care, odată accesat, permitea instalarea unui downloader - o componentă periculoasă al cărei scop este să descarce pe dispozitivul infectat alte amenințări. În acest caz, downloader-ul caută și instalează o variantă a troianului Zeus, precum și un alt troian ce răspândește mesaje spam, numit Trojan.Generic.6152125.
Victimele înșelătoriilor riscă atât să rămână fără bani în cont, cât și să piardă controlul asupra propriului calculator, care va fi transformat într-o unealtă la dispoziția atacatorilor, relatează Mediafax.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Actual : Muammar Gaddafi, urmărit de Interpol
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Actual : Pericol de explozie lângă ambasada SUA
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Actual : De ce s-a prăbușit avionul din Rusia
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Actual : "Nu este posbil să se continue așa"
Pagina a fost generata in 2.2538 secunde