De mâine, ia-ți numărul cu tine!

687

Articole recomandate

Conform legislației în vigoare, până mâine, 21 octombrie a.c., operatorii de telefonie mobilă sunt obligați să implementeze portabilitatea numerelor pentru clienții care doresc să schimbe rețeaua, dar vor să-și păstreze numărul de telefon, informează hit.ro.
Conform informațiilor de pe site-urile operatorilor Orange și Vodafone, există patru categorii de numere care vor putea fi portate: numerele naționale geografice începând cu 02 și 03, numerele nongeografice cu 03, numerele naționale nongeografice cu 07 și numerele naționale nongeografice care încep cu 08 sau 09. Numerele pot fi păstrate numai în cadrul aceleiași categorii, iar un abonat poate solicita portarea unui singur număr, a mai multor numere individuale sau a unei tranșe de numere. Cererea de portare implică întâi rezilierea contractului cu operatorul inițial, conform clauzelor prevăzute în contract.
În septembrie anul trecut, Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației (ANRCTI) a anunțat lansarea proiectului în valoare de 580.000 de euro fără TVA, notificând atunci și companiile Uti Systems, Porthus Belgia și Microsoft Romania, ce urmau să răspundă de implementarea acestei porta-bilități. Baza de date urma să fie realizată în cadrul proiectului PHARE "Asistență pentru ANRC în vederea implementării bazei de date centralizate pentru portabilitatea numerelor", proiect de achiziții finanțat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2005 – "Facilități pentru acțiuni speciale".
Termenul limită a fost stabilit pentru 21 octombrie 2008 prin publicarea în Monitorul Oficial din 21 ianuarie 2008, ceea ce implica implementarea legii într-o perioadă de nouă luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8837 secunde