Băsescu le-a transmis constănțenilor:

"Decideți prin mâna cui vor trece fondurile europene!"

600

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu, sosit la Constanța pentru a se întâlni cu fratele său și pentru a-și vedea mama, a dat, vineri, nas în nas, pe o terasă, cu liderii PD-L Constanța, Dorel Onaca și Ion Popescu.

Șeful statului s-a declarat surprins să-i întâlnească pe liderii democrat-liberalii, însă nu a refuzat să stea puțin de vorbă cu ei, la o cafea și un suc de fructe. Băsescu le-a mărturisit celor prezenți că îi este dor să plece pe mare și a discutat cu Onaca și Popescu despre politică și Constanța. Președintele României le-a vorbit despre îngrijorarea sa că oamenii au din ce în ce mai mult tendința să nu meargă la vot și despre avantajele introducerii votului uninominal pentru desemnarea președinților consiliilor județene. După vreo 10 minute, șeful statului a cerut nota de plată pentru ceea ce a consumat el și fratele său.
La plecare, Traian Băsescu a povestit motivul real al vizitei sale la Constanța. "Cu mama stă o măicuță și, săptămâna trecută, i-am vândut Matizul soției, ca să aibă cu ce să o miște pe mama mai ușor. Vreau să văd cum conduce măicuța, să știu dacă se poate urca mama sau nu", a declarat președintele.
Înainte de a se urca împreună cu fratele său în mașină, Traian Băsescu le-a transmis constănțenilor să iasă la vot și să aibă grijă pe mâna cui vor lăsa miliardele de euro care vor veni, în anii următori, de la Uniunea Europeană. "Ar fi extraordinar de bine dacă lumea iese la vot. Cred că românii au, pentru prima oară, ocazia să nu mai lase partidelor jocurile la Consiliul Județean și au posibilitatea, datorită introducerii votului uninominal, să decidă ei cine va fi președintele consiliului județean. Este o funcție foarte importantă pentru că în următorii patru ani, pentru administrația locală se vor derula circa 20 miliarde de euro, proiecte de mediu, aducțiuni de apă, de drumuri, modernizări de școli. Ori, acum e momentul ca românii să decidă prin mâna cui vor trece acești bani pentru a fi utilizați în folosul lor", a spus șeful statului.
Președintele a mai adăugat că, acum, responsabilitatea votului cade și pe alegător și nu doar pe partide, care până acum propuneau liste de candidați.
"Pe de o parte este responsabilitatea partidelor care propun niște candidați, și pe de altă parte responsabilitatea alegătorului, care de data asta nu votează doar partide, ci și un om în care are încredere. Un om de încredere trebuie votat atunci când ai posibilitatea să îți exerciți votul uninominal", a concluzionat Traian Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7707 secunde