Declarație de război: Coreea de Nord să renunțe la lansarea rachetei dacă vrea un "viitor pașnic"

309
Declarație de război: Coreea de Nord să renunțe la lansarea rachetei dacă vrea un
Coreea de Nord afirmă că racheta trebuie să trimită în spațiu un satelit în scop civil. Statele Unite și aliații sud-coreeni și japonezi acuză Phenianul că pregătește de fapt un nou test cu rachetă balistică. Rusia, apropiată a regimului nord-coreean, condamnă de asemenea proiectul.

"Coreea de Nord trebuie să renunțe la lansarea rachetei sale dacă aspiră la un viitor pașnic pentru locuitorii săi", a declarat secretarul de Stat american Hillary Clinton, transmite AFP.

"Desfășurăm consultări strânse (cu partenerii noștri) și în cadrul Națiunilor Unite la New York și vom lua măsurile care se impun", a spus Clinton în cadrul unei conferințe de presă alături de omologul său japonez Koichiro Gemba la Washington.

"Dacă Coreea de Nord aspiră la un viitor pașnic și mai bun pentru poporul său, trebuie să nu continue cu o nouă lansare care reprezintă o amenințare pentru securitatea regională", a subliniat aceasta. Gemba a evocat de asemenea "demersurile care se impun", în cazul în care Coreea de Nord va lansa efectiv satelitul între 12 și 16 aprilie.

Clinton și Gemba au reafirmat cu această ocazie că lansarea constituie, conform acestora, încălcarea rezoluțiilor 1718 și 1874 ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Actual : Atentat cu bombă la Atena
Pagina a fost generata in 0.3533 secunde