Deficit de 1 miliard de euro în bugetul Greciei pe 2013

133
Bugetul Greciei pentru anul 2013 înregistrează deja un deficit de 1 miliard de euro, ceea ce, în opinia premierului Antonis Samaras, ar putea impune noi măsuri de austeritate, relatează ziarul elen To Vima.

Samaras a făcut o declarație în acest sens, în cadrul unei reuniuni la Atena, care a reunit celula de criză economică, înaintea misiunii "troicii de creditori internaționali" formată din UE, BCE și FMI.

După ședința maraton desfășurată la sediul Ministerului de Finanțe, al cărui titular este Yannis Stournaras, premierul elen a subliniat că executivul ar trebui să prezinte propuneri până în 12 aprilie, când este prevăzută următoarea reuniune a Eurogrupului, la care se va discuta despre aprobarea noii tranșe de împrumut din pachetul de asistență financiară pentru Grecia.

Estimările recente au scos la iveală o "gaură" de 1 miliard de euro în bugetul pe anul 2013 al Greciei, fapt ce lasă deschisă posibilitatea ca "troica să ceară noi măsuri de austeritate", a avertizat șeful guvernului de la Atena. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2547 secunde