Derapaj SCANDALOS al unui înalt ierarh: O femeie nu este violată decât dacă vrea

860
Derapaj SCANDALOS al unui înalt ierarh: O femeie nu este violată decât dacă vrea - ierarh-1662128192.jpg

Articole de la același autor

Declarațiile unui înalt oficial religios din Grecia au stârnit un scandal uriaș, preluat și în presa internațională. Un episcop a afirmat, într-o emisiune TV, că o femeie este violată doar dacă vrea și că nu poate rămâne însărcinată. Reacția publică negativă a fost atât de puternică și rapidă, încât până și ministrul grec al Culturii a criticat în termenii cei mai duri declarațiile, potrivit 


”O femeie nu este violată decât dacă vrea”, a afirmat episcopul Chrysostomos de Dodoni la o dezbatere televizată despre avort, relatează Greek City Times.

O femeie ”nu poate rămâne însărcinată” în urma unui viol şi este nevoie de ”participarea” sa pentru a concepe un copil, a mai precizat înaltul cleric.

Declaraţiile sale au fost condamnate rapid de ministrul Educaţiei şi Problemelor Religioase, Niki Kerameus, care le-a calificat drept ”de neconceput”.

Astfel de propuneri ”şochează brutal societatea şi nu sunt conforme cu poziţia bisericii, care susţine femeile victime ale abuzurilor şi violurilor”, a declarat ea.

Duminică, în toate bisericile din Grecia, preoți vor predica împotriva avortului


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3417 secunde