Dezastru național: Bosnia și Serbia se confruntă cu cele mai grave ploi din ultimul secol

72
Dezastru național: Bosnia și Serbia se confruntă cu cele mai grave ploi din ultimul secol - zenica51020100-1400398699.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 30 de persoane au murit în ultimele trei zile, în urma celor mai grave intemperii care au avut loc în Bosnia și Serbia în ultimul secol, a anunțat o sursă oficială, citată de AFP.


"La Doboj (nord), au fost descoperite șase cadavre în zona în care apele s-au restras", a declarat Milorad Dodik, președintele Republicii Srpska, entitatea sârbilor din Bosnia, unde se află Doboj. Bosnia, la fel ca Serbia, nu s-a confruntat cu ploi atât de abundente de 120 de ani. Zeci de mii de persoane au rămas blocate în casele lor, în timp ce unele localități au fost evacuate în întregime în urma alunecărilor de teren.


De joi, peste 15.000 de persoane au fost evacuate din circa zece orașe sinistrate din Serbia. În această țară, această "catastrofă naturală oribilă", potrivit declarațiilor premierului Aleksandar Vucici, a provocat moartea a trei persoane până joi. Dar noi victime au fost semnalate sâmbătă de echipele de salvare.


Autoritățile au decis să nu dezvăluie numărul morților înainte de sfârșitul operațiunilor, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Predrag Marici, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5152 secunde