Libia

Doi jurnaliști străini au fost uciși la Misrata

408
Doi jurnaliști străini au fost uciși la Misrata - 8f729e24d9e8c362407c264366c2a947.jpg
Doi jurnaliști străini au fost uciși ieri în Misrata, în timpul bombardamentelor forțelor lui Gaddafi. Marea Britanie, Franța și Italia trimit ofițeri în Libia pentru a-i consilia pe rebeli, iar liderul acestora a fost primit la Paris de președintele francez, Nicolas Sarkozy. Rebelii cer mai mult sprijin, dar NATO a exclus o intervenție terestră.
Unul dintre jurnaliștii uciși este Tim Hetherington, originar din Marea Britanie. Hetherington a regizat un documentar despre lupta trupelor americane împotriva insurgenților din Afganistan, care i-a adus o nominalizare la Oscar anul acesta. A doua victimă este fotograful Chris Hondros. Cei doi jurnaliști au murit la scurt timp după ce au fost loviți de un obuz; alți doi au fost răniți.
ONU avertizează că trupele lui Gaddafi folosesc împotriva populației civile arme interzise la nivel internațional. Rebelii se plâng că intervenția aeriană sub comanda NATO nu a slăbit deloc forța soldaților regimului. La Paris, liderul rebelilor din Benghazi a cerut intensificarea raidurilor.
Ofițeri britanici, francezi și italieni vor ajunge în orașul Benghazi, pentru a oferi asistență rebelilor, iar Franța a promis că nu va opri raidurile aeriene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6251 secunde