Donald Trump anunță o epocă de tranziție diplomatică spre pace în Siria

133
Donald Trump anunță o epocă  de tranziție diplomatică  spre pace în Siria - donaldtrump-1508757381.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a prezis deschiderea unei ere de tranziție spre pace în Siria, cu implicarea diplomatică a Statelor Unite, apreciind că alungarea jihadiștilor din Raqqa anunță, în opinia sa, "sfârșitul califatului Statului Islamic", relatează France Presse.

"Odată cu eliberarea capitalei Statului Islamic, precum și a celei mai mari părți a teritoriului său, sfârșitul califatului Statului Islamic este aproape", a estimat Trump într-un comunicat difuzat, ieri, de Casa Albă.

"Această victorie a alianței dominate de kurzi, aliați ai Washingtonului, anunță o nouă fază în Siria", a adăugat președintele SUA.

În urma numeroaselor ofensive, militanții înarmați ai grupării Statul Islamic (SI) s-au repliat în ultimele lor fortărețe în Siria, pe fondul prăbușirii califatului lor proclamat în zonele cucerite, în 2014, în Irak și Siria.

"Vom evolua rapid spre o nouă fază în care vom sprijini forțele de securitate locale, vom face să scadă violența în Siria și vom pune în aplicare condițiile pentru o pace durabilă pentru ca teroriștii să nu mai poată să revină ca să amenințe securitatea noastră comună", subliniază Donald Trump în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2041 secunde