Donald Trump avertizează: Nu aș fi încântat de un nou test nuclear al Coreei de Nord

185
Donald Trump avertizează: Nu aș fi încântat de un nou test nuclear al Coreei de Nord - testnuclear-1493638804.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA Donald Trump crede că omologul său chinez Xi Jinping "face presiune" asupra Coreii de Nord, în timp ce tensiunea crește cu privire la programele nuclear și balistic ale acestei țări, relatează duminică AFP.


Dacă Phenianul efectuează un nou test nuclear, "nu aș fi încântat", a declarat Donald Trump, într-un interviu. "Și vă pot spune, de asemenea, că nu mai cred că președintele Chinei, care este un om foarte respectat, va fi mulțumit", a continuat el.


Întrebat dacă "nemulțumit" poate semnifica "o acțiune militară", Donald Trump a răspuns: "Nu știu. Vreau să spun, vom vedea".


Coreea de Nord a efectuat, sâmbătă, un tir cu rachetă balistică, care s-a soldat cu un eșec și care a coincis cu un apel ferm al Washingtonului la ONU de a contracara amenințarea nucleară a Phenianului printr-o întărire a sancțiunilor internaționale, scrie Agerpres. Lansarea a avut loc la câteva ore după avertizarea lansată de secretarul de stat american Rex Tillerson în Consiliul de Securitate, care le-a cerut partenerilor săi, în special Chinei, să contracareze această amenințare ce ar putea avea consecințe catastrofale.


Donald Trump a reacționat la tirul cu rachetă eșuat, acuzând Phenianul de lipsă de respect față de China, principalul său aliat. "Greșit!", a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7878 secunde