Donald Trump, inculpat pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020

1975
Donald Trump, inculpat pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 - 1-1690961322.jpg

Articole de la același autor

Donald Trump a fost inculpat pentru încercările sale de a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, cea mai gravă acuzaţie care i-a fost adusă fostului preşedinte american care a fost deja urmărit penal de două ori, relatează agenţia AFP.

Principalul favorit republican pentru alegerile de anul viitor este acuzat de complot împotriva statului american, obstrucţionare a unei proceduri oficiale şi atingere adusă drepturilor electorale după o anchetă supravegheată de procurorul special Jack Smith.

Ancheta a fost declanşată de un apel telefonic din ianuarie 2021 al lui Donald Trump - a cărui înregistrare a fost făcută publică - în care acesta i-a cerut unui înalt responsabil local, Brad Raffensperger, să „găsească” aproximativ 12.000 de buletine de vot pe numele său.

Potrivit unor documente judiciare, anchetatorii au descris „un plan coordonat şi la nivelul mai multor state aplicat de echipa de campanie a lui Trump” pentru a influenţa rezultatele alegerilor.

Omul de afaceri a fost deja inculpat la începutul lui iunie şi sfârşitul lui iulie la nivel federal în dosarul arhivelor Casei Albe. El este acuzat în special că a pus în pericol securitatea Statelor Unite, luând cu el documente clasificate la sfârşitul mandatului său.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4229 secunde