Donald Trump l-a invitat pe Jean Claude-Juncker la Washington pentru a discuta despre piața de schimb

91
Donald Trump l-a invitat pe Jean Claude-Juncker la Washington pentru a discuta despre piața de schimb - trump-1530052406.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump l-a invitat pe președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Casa Albă, conform afirmațiilor a doi oficiali UE, scrie Politico.


Trump i-a trimis invitația lui Juncker vineri și dorește ca cei doi să discute despre piața de schimb, o sursă de tensiuni între Bruxelles și Washington din cauza noilor taxe pentru importurile de oțel și aluminiu impuse de Trump, lucru care a dus la contramăsuri din partea UE.

Invitația a fost trimisă înainte ca fabrica americană de motociclete Harley-Davidson să anunțe că își va muta o parte din producție în afara SUA pentru a evita taxele UE.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că este prea devreme pentru pregătiri privind vizita lui Juncker: "Nu avem stabilită o dată încă pentru vizita președintelui în SUA".


Juncker s-a oferit, în timpul unui summit G7, să călătorească în SUA pentru a ajunge la un acord privind piața de schimb.

Juncker le-a transmis recent membrilor parlamentului regional din Bavaria că în timpul summit-ului G7, Trump i-ar fi spus: "Jean-Claude, ești un criminal brutal!". Juncker a precizat că a considerat că Trump i-a făcut un compliment, deși nu este "complet sigur", potrivit hotnews.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9645 secunde