Dubai a detronat Heathrow în 2014, ca cel mai aglomerat aeroport internațional din lume

124
Dubai a detronat Heathrow în 2014, ca cel mai aglomerat aeroport internațional din lume - aeroport-1422433686.jpg

Articole recomandate

Dubai International Airport a detronat anul trecut aeroportul londonez Heathrow din poziția de cel mai aglomerat nod aerian internațional din lume, datorită creșterii numărului de pasageri transportați de compania Emirates, care deține o flotă record de avioane de mari dimensiuni.


Numărul de pasageri care au utilizat anul trecut aeroportul din Dubai a crescut cu 6,1%, la 70,5 milioane, aproape toți călătorind către sau din locații aflate în afara Emiratelor Arabe Unite, relatează Bloomberg.


Aeroportul Heathrow a înregistrat 68,09 milioane de călători aflați în trafic internațional în 2014.


Emiratul Dubai s-a folosit de poziția sa aflată la intersecția dintre Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu pentru a deveni o bază de trasfer pentru cursele intercontinentale, operatorul Emirates fiind deja lider pe piața transporturilor aeriene internaționale, potrivit Mediafax.ro.


În Dubai urmează să fie construit un nou aeroport, la Al Maktoum, care va putea fi tranzitat la un moment dat de 240 de milioane de pasageri, în timp ce dezvoltarea Heathrow este limitată de existența a doar două piste și de neînțelegerile politice legate de oportunitatea construcției unei a treia piste.


Compania Emirates a transformat rolul emiratului Dubai în industria aviatică cu ajutorul flotei de avioane cu două punți, construită cu ajutorul unor comenzi de 140 de aeronave A380 fabricate de Airbus.


Totuși, aeroportul din Dubai nu a reușit să depășească Heathrow în privința numărului total de pasageri, din cauza unor lucrări de reparații care i-au redus capacitatea cu circa o treime, timp de 80 de zile, în perioada verii.


Aeroportul Heathrow a fost folosit anul trecut de un număr total de pasageri de 73,4 milioane, între care 5,3 milioane de persoane au călătorit pe curse interne.


În 2015, Dubai va devansa Heathrow și în această privință, numărul total al pasagerilor care vor tranzita aeroportul din emirat fiind estimat la 79 de milioane de persoane.


Lideri mondiali în privința numărului total de pasageri au continuat să fie anul trecut aeroportul Atlanta Hartsfield-Jackson, baza companiei Delta Air Lines, cu 96,2 milioane de călători într-o perioadă de 12 luni încheiată în noiembrie, și Beijing Capital, cu 86,1 milioane de clienți în 2014.


Majoritatea pasagerilor aeroporturilor din Statele Unite și China folosesc curse aeriene interne.


Heathrow, unde își are sediul compania British Airways, se afla în 2013 pe locul al treilea la nivel mondial în funcție de numărul total al pasagerilor, după Atlanta și Beijing, potrivit datelor Airports Council International (ACI), iar Dubai pe locul șapte, în urma aeroporturilor Tokyo Haneda, Chicago O’Hare și Los Angeles International.


ACI nu a publicat încă date pentru 2014.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Decembrie 2014
Stire din Actual : Trei români, arestați în Dubai
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Vacanța în Dubai nu i-a făcut bine"
Luni, 24 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Ponta a revenit la București
Luni, 17 Noiembrie 2014
Stire din Monden : Și-a luat zborul: "Pa, pa, Dubai"
Pagina a fost generata in 0.4875 secunde