Săptămâna asta

Duțu și Iustian vor forma organizația județeană a PD-L

388

Articole de la același autor

În cursul acestei săptămâni se vor pune bazele organizației județene a Partidului Democrat - Liberal (PD-L). După ce democrații și liberal-democrații au aprobat sâmbătă, în unanimitate, în foruri reunite, comasarea prin absorbție a PD și PLD și formarea unui nou partid, PD-L, zilele acestea se va trece la conturarea filialelor locale.

Potrivit președintelui PD, Stelian Duțu, până la sfârșitul săptămânii conducerile județene ale celor două partide se vor întruni pentru a pune bazele organizației PD-L Constanța. Conform protocolului de comasare, șefia filialei, un prim-vicepreședinte și secretarul general vor reveni PD, în timp ce PDL își va numi oameni în funcția de prim-vicepreședinte și secretar executiv. "Lucrurile nu sunt așa de complicate. Va fi un birou județean format din membrii birourilor celor două partide, 27 de la noi și 21 de la PLD, din care se va desemna biroul executiv (n.r. - 19 PD, 10 PLD)", a declarat Duțu. În ceea ce privește numele prim-vicepreședintelui democrat, liderul PD nu a vrut să dea nicio informație, spunând că "mai puțin contează cine ce funcție ocupă".

Candidații de primari, desemnați până la 21 ianuarie
Liderul PD-L, Emil Boc, a prezentat, ieri, în urma primei ședințe a Biroului Permanent al noii formațiuni, calendarul stabilirii conducerii filialelor, care va fi finalizat până la 1 februarie 2008, adăugând că nu se așteaptă să fie probleme cu înregistrarea noului partid la Tribunal.
Din punctul de vedere al calendarului, Boc a spus că până vineri, 21 decembrie, trebuie să se constituie toate structurile PD-L la nivel județean și la nivelul sectoarelor municipiului București, potrivit protocolului de comasa-re. Până pe 12 ianuarie, vor fi organizate toate structurile de conducere ale PD-L la nivelul municipiilor și orașelor din România, iar până la 1 februarie toate structurile ale PD-L la nivel comunal, încheindu-se astfel constituirea tuturor structurilor de conducere ale PD-L.
În plus, Emil Boc a spus că s-a decis ca, până la 21 ianuarie, să fie comunicate toate propunerile de primari pentru municipiile reședință de județ ale PD-L, iar candidații vor intra într-o evaluare a PD-L în vederea susținerii la alegerile locale din 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8473 secunde