Ebola face victime în Germania!

2356
1
Ebola face victime în Germania! - ebola1465x390-1413276501.jpg

Articole recomandate

Bărbatul era tratat la un spital din Leipzig și a murit în primele ore ale dimineții de azi, conform Der Spiegel. Epidemia a ucis până acum mai mult de 4.000 de persoane, majoritatea în Liberia, Sierra Leone, Guinea și Nigeria, din martie până acum.

Organizația Mondială a Sănătății a descris epidemia ca fiind "cea mai gravă și acută urgență de sănătate din timpurile moderne". SUA și Marea Britanie se află printre țările care au introdus scanere speciale în aeroporturi, precizează sursa citată.

Potrivit AFP, citată de Agerpres, este vorba despre un oficial medical sudanez, angajat al ONU și contaminat cu Ebola. El fusese internat săptămâna trecută după ce a contractat virusul în timp ce lucra în Liberia, una din cele mai afectate țări de febra hemoragică, a anunțat marți clinica.






Comentează știrea

eu,cainele maidanez
15 octombrie 2014
socati de incompetenta lor

Încă din antichitate lumea a fost impresionată de turbare dată fiind simptomatologia și evoluția sa tragică. Bărbații ce porneau la vânătoare erau mușcați de sconcși, ratoni sau de vulpi turbate sau, fiind în căutarea adăposturilor, și intrând în peșterile unde erau lilieci, inhalau virusul, și dezvoltau ulterior boala, speriind astfel pe membrii comunității. Halucinațiile, delirul, hidrofobia, aerofobia, spasmele mușchilor feței, fluctuația mare a temperaturii corporale, ori coma, simptome apărute în fazele avansate, făceau ca această boală să fie extrem de temută. Chiar etimologia cuvântului "rabie" ne demonstrează acest fapt: "rabhas" înseamnă în sanscrita veche "a fi violent" iar virusul ce provoacă boala, care afectează sistemul nervos, face parte dintr-un gen de virusuri "lissaviridae", numite așa pornind de la grecescul "lissa" care desemnează nebunia.

Articole pe aceeași temă

Duminică, 12 Octombrie 2014
Stire din Actual : În alertă! Un nou caz de Ebola
Pagina a fost generata in 0.6699 secunde