Ebrahim Raisi, elogiat de Vladimir Putin: „Un prieten adevărat al Moscovei!”

432
Ebrahim Raisi, elogiat de Vladimir Putin: „Un prieten adevărat al Moscovei!” - 1-1716279789.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a telefonat noului preşedinte interimar al Iranului, în timp ce Moscova şi-a exprimat clar dorinţa de a menţine şi de a-şi aprofunda relaţiile cu Teheranul, în pofida morţii subite a preşedintelui Ebrahim Raisi, pe care l-a elogiat ca pe un „prieten adevărat al Moscovei şi un politician remarcabil”, relatează agenţia AFP.

Kremlinul a precizat că Vladimir Putin a transmis condoleanţe preşedintelui interimar Mohammad Mokhber şi întregului popor iranian în legătură cu moartea lui Ebrahim Raisi în accidentul de elicopter, elogiindu-l pe Raisi ca pe un „partener de încredere care a adus o contribuţie personală inestimabilă în dezvoltarea relaţiilor bilaterale”.

„Cele două părţi şi-au subliniat dorinţa reciprocă de a continua să consolideze într-un mod consecvent interacţiunea cuprinzătoare ruso-iraniană în beneficiul popoarelor celor două ţări”, a precizat Kremlinul în comunicatul său despre convorbirea Putin-Mokhber.

Agenţia oficială de presă RIA Novosti l-a citat pe Serghei Şoigu, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, declarând că Moscova ar putea ajuta Iranul în ancheta privind accidentul.

Putin i-a transmis, de asemenea, condoleanţe liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

„Seyed Ebrahim Raisi a fost un politician remarcabil, a cărui întreagă viaţă a fost dedicată slujirii patriei”, a spus Putin în mesajul său. „Ca un prieten adevărat al Rusiei, a avut o contribuţie personală nepreţuită la dezvoltarea relaţiilor de bună vecinătate între ţările noastre şi a depus mari eforturi pentru a le aduce la nivelul de parteneriat strategic”, a afirmat Putin.

XXX

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat, luni, o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi.

„În timpul şedinţei de guvern, am decis să declaram o zi de doliu naţional în ţara noastră pentru a împărtăşi durerea profundă trăită de poporul iranian”, a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat. „Transmitem din nou condoleanţe fraţilor noştri iranieni. Ne rugăm pentru mila lui Dumnezeu pentru dragul meu coleg şi frate Ebrahim Raisi”, a mai spus Erdogan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4499 secunde