Video Eclipsa totală de Soare, astăzi, 8 aprilie 2024, transmisă LIVE de NASA

847
Eclipsa totală de Soare, astăzi, 8 aprilie 2024, transmisă LIVE de NASA - eclipsasolaraarkansas610x425-1712597084.png
Eclipsa totală de Soare, astăzi, 8 aprilie 2024. Experții NASA transmit LIVE momentul fenomenului ceresc, surprins de mai multe telescoape. Aceștia fac și o transmisiune în direct a lansării unor rachete de sondare în timpul eclipsei.


Eclipsa totală de Soare de astăzi, 8 aprilie 2024. NASA transmite imagini în direct de pe întregul traseu și comentarii ale experților.


La ora 20:00, ora României, experții NASA au început să transmită detalii relevante și informații importante despre transmisiunea live cu Eclipsa totală de Soare. Aceștia încurajează oamenii din toată lumea să adreseze întrebări online, pe parcursul evenimentului.


Eclipsa totală apare mai întâi de-a lungul coastei mexicane a Pacificului, în jurul orei 11:07 a.m. ora locală (n.r. ora 21:07 ora României), apoi va traversa o porțiune din SUA, din Texas până în Maine, și va ajunge în Canada. De acolo, traiectoria va continua în Texas, traversând mai multe state înainte ca eclipsa să intre în Canada, în sudul statului Ontario. Eclipsa va ieși din America de Nord continentală în jurul orei 17:16 p.m. ora locală din Newfoundland, Canada.


Aproximativ 31,6 milioane de persoane locuiesc în traiectoria de lipsă totală a soarelui, zona în care luna va obtura complet soarele, potrivit NASA.


Calea va avea o lățime cuprinsă între 108 și 122 de mile. Alte 150 de milioane de persoane locuiesc pe o rază de 200 de mile de calea de totalitate.


Calea de totalitate include următoarele state: Texas, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire, Maine. De asemenea, mici părți din Tennessee și Michigan vor avea parte de eclipsa totală de soare.


În unele zone de-a lungul traseului de totalitate există o probabilitate mai mare de acoperire cu nori care ar putea interfera cu vizionarea eclipsei.


Cei care vor viziona eclipsa de lângă Torreón, Mexic, vor avea parte de cea mai lungă perioadă de timp în care va atinge totalitatea. Acolo, lipsa totală a soarelui va dura 4 minute și 28 de secunde, potrivit NASA.
După eclipsa din 8 aprilie, următoarea eclipsă totală de Soare care va fi vizibilă din zona apropiată a SUA va avea loc pe 23 august 2044.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3191 secunde