Efecte devastatoare! Coreea de Nord a testat o nouă bombă cu hidrogen

237
Efecte devastatoare! Coreea de Nord  a testat o nouă bombă cu hidrogen - efecte-1504437273.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a anunțat că a testat o bombă cu hidrogen, transmit agențiile de presă Yonhap și AFP, consultate de Agerpres. Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat că testul a fost "un succes total". Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

Testul bombei cu hidrogen a avut drept efect producerea unui cutremur de proporții.

"Seismul artificial survenit în Coreea de Nord ca urmare a testului nuclear efectuat, duminică, de regimul de la Phenian a fost de 5 până la 6 ori mai puternic decât cel provocat de al cincilea test nord-coreean de acest fel, realizat în septembrie 2016", a anunțat Agenția de meteorologie din Coreea de Sud.

Seismologii au măsurat o magnitudine de 6,3 în apropiere de Punggye-ri, principalul loc de efectuare a testelor nucleare nord-coreene.

Coreea de Nord a realizat primul său test nuclear în 2006. Al cincilea test nuclear nord-coreean, efectuat în septembrie anul trecut, a provocat un seism cu magnitudine 5,3 și a degajat o energie de 10 kilotone. Spre comparație, bomba atomică ce a distrus orașul Hiroshima a degajat o energie de 15 kilotone.

v v v

Președintele american Donald Trump a discutat la telefon cu premierul japonez Shinzo Abe despre "amenințarea crescândă" reprezentată de Coreea de Nord, care a efectuat în iulie două teste cu rachete intercontinentale, a anunțat Casa Albă.

"Cei doi lideri au reafirmat importanța cooperării strânse dintre Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud în fața amenințării crescânde din partea Coreii de Nord", a subliniat Casa Albă.

Comunicatul administrației de la Washington a fost publicat la câteva ore după ce Phenianul a anunțat că a dezvoltat o bombă cu hidrogen care poate fi instalată pe noua rachetă balistică intercontinentală de care dispune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8947 secunde