Efectele falimentului în Detroit: Adevărul despre casele care sunt vândute cu 1 dolar

932
Efectele falimentului în Detroit: Adevărul despre casele care sunt vândute cu 1 dolar - orasulamericandetroitsadeclarati-1391166629.jpg

Articole recomandate

Centrul Detroitului cunoaște o revitalizare declanșată de investiția de 1 miliard de dolari din partea lui Dan Gilbert, fiind foarte dificil să mai găsești un apartament disponibil, dar în restul orașului locuințele sunt listate chiar și la 1 dolar.


Din 2010, această investiție de 1 miliard de dolari a creat aproximativ 6.500 de locuri de muncă în centrul Detroitului. Drept urmare este aproape imposibil să găsești un apartament liber în condițiile în care ratele de ocupare au atins 99,4 la sută din zonă, scrie Business Insider.


În același timp, restul orașului "oferă" locuințe pentru mai puțin de 500 de dolari, unele fiind listate chiar la 1 singur dolar. Problema cu aceste prețuri este că sunt extrem de înșelătoare, după cum explică specialiști ai pieții imobiliare. Casele se află într-o stare deplorabilă, iar zonele beneficiază doar de foarte puține servicii urbane.


Agentul imobiliar John Lewis pentru publicația Business Insider explică adevărul din spatele acestor oferte incredibile din cartierul Brightmoor.


"Oferta de 1 dolar nu este nici imposibilă și nici nemaiauzită, dar situația este mult mai complexă decât faptul că există case pe piață la un singur dolar", spune acesta.


"Orașul scoate la vânzare aceste case pentru un dolar ca să poată genera câștiguri din taxe pentru aceste proprietăți. Primul impuls ar fi să cumperi casa la un cost foarte mic, iar beneficiul orașului este că obțin din nou bani de taxe din ea".


Materialul filmat de jurnaliștii Business Insider arată casele părăsite din Detroit, din zonele din afara centrului. Deși unele ar putea să nu îi sperie pe doritori la prima vedere (în ciuda mesajelor din categoria "stai departe sau vei fi împușcat" scrie pe pereți), o privire aruncată în interiorul locuințelor îi va face pe aceștia să se gândească de două ori înainte să cumpere proprietatea. "Pătrunzi înăuntru pe propriul risc", mai spune John Lewis, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3614 secunde