Egiptul, afectat de noi proteste și greve

1111
Egiptul, afectat de noi proteste și greve - fb2b6f6724a343bc1a019004847aa59d.jpg
Noi proteste și greve au loc în Egipt, demonstranții cerând salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, relatează BBC News Online. Angajații din sectorul bancar, transporturi și turism au demonstrat în Cairo, după 18 zile de proteste care au dus la demisia președintelui Hosni Mubarak.

Poliția și-a manifestat solidaritatea cu mișcarea antiguvernamentală, protestând în Piața Tahrir din Cairo.
Potrivit corespondentului BBC la Cairo, Jon Leyne, o serie de minirevoluții au loc în urma demisiei lui Hosni Mubarak, situație care ar putea dura mai multe luni. Aceste greve care includ sectorul ban-
car, transporturile și poliția vor reprezenta marea provocare pentru armată.
În fața sediilor televiziunii și radioului public, sute de angajați din transporturi au luat parte la o demonstrație, cerând salarii mai mari. Șoferii de ambulanțe au parcat 70 de vehicule folosite la urgențe de-a lungul unei străzi, în cadrul unui protest față de salariile prea mici. Lângă Piramide, aproximativ 150 de angajați din domeniul turistic au cerut de asemenea creșterea salariilor.
Greve și proteste la alte firme deținute de stat pe teritoriul Egiptului au afectat sectorul poștal, presa, sectorul textil și cel siderurgic.

Armata egipteană face apel la cetățeni și sindicate
Armata egipteană, aflată la conducerea țării după demisia președintelui Hosni Mubarak, care i-a transferat puterea, le-a cerut cetățenilor și sindicatelor să înceteze grevele, într-un moment în care mișcările sociale iau amploare.
"Consiliul Suprem al Forțelor Armate le solicită cetățenilor, sindicatelor profesionale și lucrătorilor să își asume rolul în modul cel mai potrivit", se arată într-un comunicat citit de un militar la postul televi-ziunii de stat.
"Sperăm că toată lumea va pregăti climatul favorabil gestionării afacerilor țării în această perioadă delicată, până când ele vor fi re-mise puterii civile legitime și alese de popor", a continuat Consiliul, în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.652 secunde