Emmanuel Macron: Franța nu le va mai dicta africanilor

126
1
Emmanuel Macron: Franța nu le va mai dicta africanilor - emmanuelmacron-1511881446.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită în Africa, a ținut marți să se distanțeze de predecesorii săi, afirmând că provine dintr-o generație care nu vrea să le spună africanilor ce să facă și că își dorește să-și concentreze eforturile pe repararea relațiilor dintre Africa și Europa, relatează Agerpres.ro.


"Sunt dintr-o generație care nu vine să le spună africanilor ce să facă", a declarat Macron într-un discurs rostit în fața studenților din Ouagadougou, capitala Burkinei Faso. "Sunt dintr-o generație pentru care victoria lui Nelson Mandela este una din cele mai frumoase amintiri politice", a mărturisit liderul francez.

Emmanuel Macron se află într-o vizită de trei zile în Africa de Vest, care cuprinde între altele participarea la summitul Uniunea Europeană — Africa de la Abidjan (Coasta de Fildeș).

El a admis, în același timp, în discursul său existența "incontestabilă" a "crimelor colonizării europene", adăugând că este vorba de un "trecut care trebuie să treacă", a consemnat France Presse.

Președintele francez a mai afirmat că nu este de acord cu cei care susțin despre continentul african că "este unul al crizelor și mizeriei". "Voi fi de partea celor care cred că Africa nu este nici un continent pierdut, nici unul care trebuie salvat", a adăugat el.



Comentează știrea

Liviu Burebista
28 noiembrie 2017
Europa sub asaltul hoardelor barbare

Da , Franta nu l-e va mai dicta africanilor ce sa faca , pentru ca Franta si-a facut rost de colonii pe continentul European. Franta si Germania dicteaza celorlalte tari europene ,(in special cele din estul continentului) ce sa faca. Acum n-i se pregatesc cote de zeci sau chiar de sute de mii, de invadatori musulmani din Asia si Africa. Macaroana se afla acum in turneu prin Africa , sa le spuna alora ca Europa nu mai are frontiere si sant bine veniti ,sa o colonizeze cu civilizatie superioara din Africa. Planul Kalergi in plina desfasurare. Europeni, dormiti in continuare ca aveti viitorul asigurat.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1744 secunde