Epidemie de Ebola în Uganda

360
Epidemie de Ebola în Uganda - uganda-1343569578.jpg
O epidemie de febră hemoragică datorată virusului mortal Ebola a izbucnit, la începutul lunii iulie, în vestul Ugandei și a ucis deja 14 persoane, a anunțat, sâmbătă, biroul local al Organizației Mondiale a Sănătății.

"Avem 20 de cazuri confirmate de persoane ce au contractat virusul, dintre care 14 au decedat", a decla-rat, pentru AFP, Joaquim Sewaka, reprezentantul OMS în Uganda.

Epidemia a apărut în districtul Kibaal, la aproximativ 200 de km de capitala Ugandei, Kampala, și la circa cincizeci de kilometri de frontiera cu Republica Democrată Congo.

Echipe de la Ministerul Sănătății ugandez și Centrul de control și prevenire a maladiilor al guvernului SUA au fost trimise în zonă, a adăugat Sewaka.

"Răspunsul este puternic și vom încerca să înființăm centre de carantină cât mai curând posibil", a asigurat el.

Febra hemoragică Ebola, extrem de contagioasă, provoacă între 50 și 90% din decese în rândul pacienților. Nu există niciun tratament sau vaccin împotriva virusului, iar medicii nu pot decât lupta contra simptomelor mai ales prin rehidratarea bolnavilor.

Transmiterea are loc prin contact direct cu sângele, secreții corporale (transpirație, fecale) și manipularea fără precauție a cadavrelor contaminate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5355 secunde