Erdogan nu se satură de putere. Reales președinte de partid, după trei ani de absență

141
Erdogan nu se satură de putere. Reales președinte de partid, după trei ani de absență - erdoganputere-1495458667.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost reales la conducerea Partidului Justiției și Adevărului (AKP, islamo-conservator) după aproape trei ani de absență, în urma intrării în vigoare a unei prime măsuri din cadrul reformei constituționale adoptate prin referendum la 16 aprilie, a constatat o jurnalistă AFP.

"Cu 1.414 voturi, șeful nostru fondator a fost ales ca președinte", a declarat Hayati Yazici, vicepreședintele AKP, în urma unui vot al delegaților partidului, la Ankara.

Singurul candidat, Erdogan era sigur de alegerea sa la conducerea partidului, al cărui cofondator - în 2001 - este și pe care a fost nevoit să-l părăsească atunci când a devenit președinte al țării, în 2014, așa cum prevedea Constituția.

Zeci de mii de persoane au venit din întreaga țară să asiste la Congresul extraordinar al AKP, convocat duminică în capitala turcă.

"Acest Congres este o nouă plecare", a declarat Erdogan după anunțarea victoriei sale.

"De la lupta împotriva terorismului și până la economie, de la extinderea drepturilor și libertăților și până la investiții, perioada care va veni va impulsiona Turcia", a spus el.

Președintele turc îl succedă astfel în funcție pe premierul său Binali Yildirim, care conducea partidul din 2016.

Erdogan a obținut pe 16 aprilie o victorie în referendumul cu privire la modificarea Constituției - care-i extinde amplu prerogativele - cu 51,41% din voturile exprimate. Opoziția contestă acest rezultat și denunță nereguli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.019 secunde