Eroarea pe care nu a văzut-o nimeni pe bancnotele românești

622
Eroarea pe care nu a văzut-o nimeni pe bancnotele românești - bani-1654271087.jpg

Articole de la același autor

În mass-media și pe rețelele sociale ortografia pare să dea bătăi de cap și celor așa-ziși „pricepuți într-ale limbii”. Totuși, o eroare pare a se fi strecurat și în cazul bancnotelor care circulă de ani buni în România.


"Situația este atât de gravă încât chiar și pe bancnotele naționale ortografia este neglijată sau uitată sau, mai bine zis, bagatelizată – dacă știți cine a creat designul bancnotei românești, vă rugăm să încurajați persoana (sau persoanele) să renunțe și să urmeze, mai degrabă, o carieră în agricultură", scrie Dicție.ro, site-ul care semnalează eroarea.

Este vorba despre folosirea pe bancnotele românești a unui semn diacritic ce nu ar trebui să apară în limba română.

"A caron sau circumflex inversat, ( ˇ ) – un semn diacritic plasat deasupra anumitor litere, în ortografia unor limbi slave, finice și altele, pentru a indica o modificare a pronunțării acelei litere".


"Dar, pe lângă faptul că nu e un semn românesc, nimeni nu are o explicație pentru faptul că folosim semne străine. De ce nu se putea tipări cu semnul românesc? Sunt mai „scumpe” semnele românești? Am putea spune că da, având în vedere creșterea prețurilor. Dar totuși, deși neobservabilă, este o eroare care ne lasă un gust amar", scrie Dictie.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Februarie 2015
Stire din Actual : A apărut o nouă bancnotă!
Pagina a fost generata in 0.3286 secunde