Euro-nunta costă mai mult decât o mașină

733

Articole de la același autor

Nunta 2008 este una scumpă. Cine vrea să se însoare/mărite trebuie să o facă ori în stil european, ori acasă cu 10 invitați. Investiția într-o nuntă ca la carte pornește de la cel puțin 10.000 euro, prețul maxim fiind unul imposibil de estimat. Industria specifică acestui eveniment s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, firmele de profil asigurând acum servicii complete, de la rochii de mireasă la huse pentru scaune și aranjamente florale.

În perioada 4-6 aprilie, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța organizează a patra ediție a Târgului pentru Nunți, unde constănțenii pot vedea cu ochii lor care sunt ultimele tendințe și prețuri din acest domeniu.
Evenimentul se desfășoară la hotelul Perla, din stațiunea Mamaia, și reunește 50 de firme din toată țara, care expun pe o suprafață de circa 1.500 metri pătrați.
"Față de anul trecut, suprafața de expunere a crescut cu 60%, iar numărul firmelor a crescut cu 15%, semn că ofertele sunt din ce în ce mai diversificate. Constanța, în special, este un loc ideal pentru nunți, datorită numărului de mare de hoteluri și restaurante. Oricum, toate spațiile sunt ocupate deja, până la jumătatea lui 2009, motiv pentru care câștigurile firmelor de gen vor crește spectaculos", a spus Mihai Daraban, președintele CCINA Constanța.
După un simplu tur printre standurile târgului, devine clar că accentul se pune acum pe lux și eleganță. Rochiile de mireasă costă între 1.200 și 7.000 lei, cele mai scumpe modele fiind decorate cu nelipsitele cristale Swarovski, simbolul modern al bunăstării accesibile. Unele prețuri pot părea mici la prima vedere. Astfel, invitațiile costă între 1 și 4 lei bucata, meniurile personalizate costă cel puțin 3 lei bucata, husele pentru scaune costă între 3,5 și 6 lei bucata iar fețele de masă costă în jur de 50 lei/bucata. Desigur, la aceste prețuri trebuie să adăugați TVA și să înmulțiți cu numărul de invitați. Cum, mai nou, numărul minim de persoane care merg la o nuntă gravitează în jurul valorii de 150, rezultatul înmulțirii va fi unul destul de neatrăgător din punct de vedere financiar.
Evident, cine investește 20.000 euro într-o nuntă ar vrea să și imortalizeze evenimentul. Pachetele firmelor de profil includ servicii complete de filmat, fotografiat și imprimare, și pornesc de la 1.300 – 1.500 lei, putând ajunge însă lejer la 4.000 – 5.000 lei.
Opțiunile nu se opresc însă aici. Cine dorește poate angaja hostesse, care să întâmpine invitații și să îi conducă la mese (150 – 200 lei/persoană), DJ profesioniști (1.000 lei), un taraf (1.000 – 2.000 euro) sau chiar artiști cât de cât celebri din showbizul românesc. În plus, pentru 300 – 800 euro/oră, mirii se pot plimba cu limuzina prin oraș. Nu în ultimul rând, meniul de la restaurantele constănțene pornește de la 100 – 150 lei de persoană.
Cine își permite poate cheltui câteva sute de lei și pentru o cutie personalizată de bani, de care se vor lega toate speranțele de recuperare a investiției.
Târgul de nunți mai poate fi vizitat astăzi, între orele 10 și 19, și mâine, între orele 10 și 15.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8818 secunde