Europa este pe cale să realizeze o uniune bugetară

658
Europa este pe cale  să realizeze o uniune bugetară - angelamerkel-1322835810.jpg
Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, vineri, într-un discurs rostit în fața deputaților din Bundestag, că Europa se află pe punctul de a implementa o uniune bugetară, transmite France Presse.

"Nu doar vorbim despre o uniune bugetară, dar suntem pe cale să o și realizăm", a afirmat Angela Merkel, adăugând că ar urma să fie vorba despre o "uniune bugetară cu reguli stricte, cel puțin pentru zona euro".

"Elementul central" al acestei "uniuni a stabilității" dorite de Germania va fi "un nou plafon de îndatorare european", a declarat cancelarul, care și-a reiterat intenția de a-și convinge partenerii despre necesitatea de a modifica tratatele europene în vederea sporirii disciplinei bugetare. "Nu există alternativă", a explicat cancelarul.

Pe de altă parte, șefa executivului german a respins categoric principiul "eurobondurilor" pe post de remediu pentru criza care afectează zona euro. "Cine nu a înțeles că eurobondurile nu pot fi soluția pentru această criză nu a înțeles natura crizei", a conchis Angela Merkel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2794 secunde