Angela Merkel: "Europa e pe cale să creeze o uniune fiscală"

768
Angela Merkel:
Cancelarul german a declarat astăzi, într-un discurs rostit în Bundestag, că Europa depune eforturi pentru a înființa o "uniune fiscală", într-un efort de a rezolva criza datoriilor suverane a Zonei euro,și a explicat că este nevoie de un nou tratat UE în acest sens.



Statele europene sunt pe punctul de a crea o "uniune fiscală", în care va exista o disciplină butegară strictă pentru membrii din Zona euro, a declarat, astăzi, cancelarul german Angela Merkel, potrivit Realitatea.net. "Avem nevoie de disciplină bugetară și de un mecanism eficient de management al crizei. Deci trebuie să schimbăm tratatele sau să creăm noi tratate", a adăugat ea.

Germania, care vrea să impună o disciplină bugetară strictă membrilor din Zona euro, refuză solidaritatea financiară între europeni pe care o cer francezii, prin intermediul BCE, al eurobondurilor sau prin consolidarea fondului de salvare a Zonei euro, scrie Mediafax.

Nou tratat pentru refondarea Europei

Discursul lui Merkel intervine a doua zi după ce președintele francez Nicolas Sarkozy s-a declarat, într-un discurs consacrat crizei din Zona euro, cu opt zile înainte de summitul UE, în favoarea unui nou tratat pentru "refondarea Europei", având la bază propunerile Franței și Germaniei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Rusia oferă ajutor Zonei euro
Pagina a fost generata in 0.8536 secunde