Angela Merkel cere mai multe sancțiuni împotriva Iranului

321
Angela Merkel cere mai multe sancțiuni împotriva Iranului - 890-1321106294.jpg
Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă într-un interviu acordat ziarului german Leipziger Volszeitung că raportul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) în care se precizează că Iranul încearcă să obțină arme nucleare este "alarmant ", dar sancțiunile nu au fost folosite suficient ca mijloc de presiune asupra Teheranului, Germania dorind să se instituie o nouă serie de sancțiuni mai severe, relatează Reuters.
Doamna Merkel a mai afirmat că opoziția unor state față de instituirea unor noi sancțiuni împotriva Iranului este "regretabilă". Rusia și China s-au opus acestor sancțiuni, limitând șansele ca astfel de măsuri să fie adoptate de Consiliul de Securitate al ONU. "Cred că modalitățile prin care putem determina Iranul să fie mai transparent nu au fost exploatate la maxim. Sancțiunile sunt aici în prima linie. Aceste sancțiuni trebuie să fie cât mai extinse posibil ", a precizat cancelarul german.

Secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat vineri că Washingtonul se consultă cu aliații săi pentru a examina posibile noi măsuri de presiune împotriva Iranului, dar nu a precizat ce fel de acțiuni sunt avute în vedere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0365 secunde