Angela Merkel:

Europa se află în cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial. Dacă euro se va prăbuși toată Europa va eșua

436
Europa se află în cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial. Dacă euro se va prăbuși toată Europa va eșua - angelamerkel-1321280540.jpg
Criza datoriilor suverane a aruncat Europa în cea mai dificilă perioadă de după Al Doilea Război Mondial, a declarat astăzi cancelarul german Angela Merkel. Merkel a declarat, într-un discurs la o reuniune a propriului partid, că se teme că dacă euro se va prăbuși întreaga Europă va eșua și a promis să facă tot posbilul să împiedice o astfel de situație.

Europa trebuie să-și creeze noi structuri pentru o integrare mai puternică a statelor membre, a adăugat Merkel, potrivit CNBC.

Sunt necesare sancțiuni care să se activeze automat în cazul țărilor care încalcă Pactul de Stabilitate și Creștere. Șeful guvernului german a reluat apelul pentru introducerea unei taxe asupra tranzacțiilor bancare și interzicerea vânzării de acțiuni în lipsă, dacă nu la nivel global cel puțin în zona euro. În cazul unei vânzări în lipsă, un broker împrumută pentru o anumită perioadă acțiuni de la proprietarul acestora. Brokerul vinde acțiunile și mizează, pentru a obține profit, pe o scădere a cotației până la momentul când va trebui să cumpere pentru a înapoia titlurile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Actual : ONU: Radiații detectate în Europa
Pagina a fost generata in 0.4447 secunde