Europarlamentare 2024. Secţii de votare din Austria, inaccesibile din cauza inundaţiilor

226
Europarlamentare 2024. Secţii de votare din Austria, inaccesibile din cauza inundaţiilor - sectii-inchise-austria-inundatii-1717933351.jpg

Articole de la același autor

Furtunile puternice care s-au abătut asupra Austriei au făcut inaccesibile unele secţii de votare pentru alegerile europarlamentare, informează DPA.


A fost cazul unor secţii de votare din landul Styria (sud-est), mai precis din Deutschfeistritz, un sat de circa 4.000 de locuitori situat la nord de Graz, dar şi din alte districte, au declarat duminică dimineața autorităţile.


Cetăţenii Uniunii Europene merg la urne duminică pentru a-şi alege eurodeputaţii, încheind un maraton electoral.


Autorităţile au reacţionat foarte rapid şi au relocat secţiile de votare afectate, a indicat APA. Potrivit autorităţilor, scrutinul nu va fi afectat.


În municipalităţi au fost montate panouri care indicau unde sunt amplasate noile secţii de votare, iar oficialii au anunţat schimbările prin intermediul reţelelor de socializare.


Furtuni puternice au lovit landul Styria sâmbătă seara. Viiturile au avariat case şi maşini.


Râul Übelbach a ieşit din matcă după ploi torenţiale, peste 100 de milimetri de ploaie căzând în regiune într-o perioadă scurtă de timp, potrivit meteorologilor.


O alunecare de teren a lovit autostrada din apropiere de Graz, ambele părţi ale carosabilului fiind din această cauză închise duminică.
De asemenea, vântul puternic a făcut ca numeroşi copaci să cadă pe şosele, ceea ce a dus la închiderea mai multor drumuri, a declarat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei.


Brigăzile de pompieri au fost mobilizate pentru a înlătura pagubele, peste 800 de operaţiuni legate de furtună desfăşurându-se doar în jurul oraşului Graz, a anunţat ziarul Kleine Zeitung, relatează tvrinfo.ro


Un azil de bătrâni din Neudau (Styria) a fost evacuat din cauza inundaţiilor. Un purtător de cuvânt al protecţiei civile a declarat pentru APA că 40 de persoane au fost transportate în locaţii sigure.


Deşi vremea s-a calmat iniţial duminică, meteorologii au avertizat cu privire la riscul de noi furtuni pe parcursul zilei, în special în
regiunea Tirol (vest).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9774 secunde