Constănţenii, fani aqua! Piscina din curte, o distracţie destul de costisitoare

679
Constănţenii, fani aqua! Piscina din curte, o distracţie destul de costisitoare - 1-1717931724.jpg

Articole de la același autor

A venit vara, temperaturile sunt deja ridicate şi ce poate fi mai frumos decât să te răcoreşti în piscina din curte, cu-n cocktail şi-o muzică bună. Constănţenii care doresc să-şi amenajeze un astfel de accesoriu în grădină trebuie să ţină cont de faptul că investiţia este consistentă, iar volumul ulterior de muncă este apreciabil. Cum s-ar spune, distracţia costă!

Dacă v-aţi propus să vă relaxaţi în propria curte, este foarte important să vă gândiţi bine ce tip de piscină alegeţi înainte de a aduce excavatorul. Piscinele îngropate din kituri prefabricate au un mare avantaj faţă de cele din beton: sunt mult mai accesibile ca preţ şi, în plus, se montează şi mai repede.

Pentru o piscină clasică pe structură metalică (dimensiuni - opt metri lungime, patru metri lăţime, 1,4 metri adâncime), nota de plată depăşeşte cu puţin 10.000 de euro, fără a pune însă la socoteală cheltuielile de excavare.

O variantă mult mai ieftină este piscina cu blocuri de polistiren, de aceleaşi dimensiuni, care vă scoate din buzunar doar aproximativ 2.000 de euro, fără a socoti însă excavarea şi echipamentele auxiliare: filtru, pompă de recirculare, panouri electrice, scări, ţevi etc.

Piscinele îngropate din beton sunt pentru cei care dispun de bugete mai consistente. Ele pot fi personalizate până la ultimul detaliu în ceea ce priveşte forma şi dimensiunile, dar şi costurile sunt pe măsură, depăşind lejer 15.000 de euro, fără săpături, materiale de construcţie sau acoperişul culisabil pe care, toamna, se poate păşi fără emoţii.

„Pentru construcţia unei piscine, este foarte important să apelaţi la o firmă de profil. Nu recomand nimănui construcţia în regie proprie, pentru că sunt foarte multe amănunte de specialitate pe care o echipă care, de exemplu, construieşte blocuri nu le cunoaşte. Sunt anumite circuite, detalii tehnice de care, dacă nu ţii cont, poţi avea mari probleme, iar distracţia să se transforme în coşmar.

Ceea ce ar putea face proprietarul este să pregătească terenul, săpătura propriu-zisă. Din acel punct, mai apoi e treaba firmei”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Gyury K., reprezentant al unei firme constructoare de piscine.

Atenţie la finisaje!

O mare atenţie trebuie acordată şi finisajelor. De exemplu, pentru marginile piscinei, pentru evitarea accidentelor, se recomandă folosirea de materiale antiderapante, rezistente, gen ceramică.

În funcţie de dimensiunile piscinei, un echipament de filtrare a apei poate porni de la un preţ de 150 de euro şi poate ajunge până la 700 de euro. În ceea ce priveşte circuitul hidraulic al piscinei, acesta include o pompă (300 de euro), două skimmere (150 euro), duze de refulare, duză de aspiraţie, sifon pardoseală (aproximativ 200 euro).

Instalaţiile pentru tratarea apei nu trebuie să lipsească din kit, iar un sistem automat costă aproximativ 1.500 de euro.

Odată chestiunile tehnice fiind rezolvate, atenţie se îndreaptă, firesc, şi asupra designului. Pentru placarea cuvei, cel mai folosit este mozaicul: impermeabil, rezistent la şocurile termice sau la îngheţ.

Accesoriile aduc un plus de distracţie, iar la acest capitol, puteţi opta pentru un sistem de înot contracurent, un sistem de hidromasaj, tunuri sau cascade de apă, nota de plată fiind de 2.000 de euro. De asemenea, duşurile solare sunt foarte populare în rândul proprietarilor de piscine.

Varianta abonamentului

Dacă bugetul nu vă permite o asemenea investiţie, însă vă doriţi o relaxare aqua, mult mai ieftin ieşiţi dacă optaţi, pe perioada sezonului estival, pentru un abonament la piscina unui hotel sau centru de nataţie, iar în acest caz, ofertele din Constanţa, din staţiunea Mamaia sau din Eforie sunt cât se poate de atractive, un abonament lunar putând porni de la 300 de lei (patru şedinţe).

Iar dacă vreţi să faceţi economie la sânge şi să nu mai cheltuiţi niciun leu, apa Mării Negre vă aşteaptă… 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5352 secunde