Eveniment cum n-a mai fost de 200 de ani: Împăratul Japoniei abdică de la tron

370
Eveniment cum  n-a mai fost de 200 de ani: Împăratul Japoniei  abdică de la tron - japoniaabdicare-1470658475.jpg

Articole recomandate

Împăratul Japoniei, Akihito, a declarat că vârsta lui înaintată și starea sa de sănătate din ce în ce mai precară îl împiedică să își exercite cu eficiență obligațiile ce-i revin în calitate de monarh și, ca atare, ar vrea să abdice de la Tronul Japoniei.

În vârstă de 82 de ani, împăratul Akihito a făcut aceste declarații la televiziunea niponă. Este pentru a doua oară în timpul domniei sale când Akihito se adresează poporului prin intermediul televiziunii.

Deocamdată însă, Akihito nu poate abdica deoarece, în Japonia, legea nu prevede instituția abdicării. Pentru acest lucru, legea va trebui să fie schimbată și aprobată de Parlament, astfel încât Akihito să poată renunța "legal" la tronul Japoniei și să instituie un regent, din rândul urmașilor săi. Premierul nipon, Shinzo Abe, a declarat că Gu-vernul de la Tokyo va dezbate "pe larg" această chestiune.

În mesajul său de 10 minute, înregistrat și televizat, Împăratul Akihito a declarat că speră ca îndatoririle de împărat ca simbol al statului se vor desfășura normal, fără întrerupere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 14 Aprilie 2016
Stire din Social : Cutremur de 6.4 grade, azi
Pagina a fost generata in 0.3954 secunde