Execuții publice în Coreea de Nord. Motivul este incredibil!

230

Articole recomandate

Coreea de Nord a executat public, la începutul lui noiembrie, aproximativ 80 de persoane, dintre care mai multe au fost acuzate că au urmărit emisiuni ale televiziunii sud-coreene, activitate strict interzisă în Nord, a anunțat, ieri, un cotidian sud-coreean.

Joong Ang Ilbo, un cotidian conservator, nu citează decât o singură sursă anonimă, dar mai mulți transfugi nord-coreeni ajunși în Coreea de Sud au declarat că au primit informații care confirmă articolul cotidianului.

Execuțiile au avut loc la 3 noiembrie, în șapte orașe din țară, afirmă această sursă descrisă drept "familiară" cu afacerile interne ale Coreei de Nord, unde a fost recent.

În orașul portuar Wonsan, autoritățile au reunit 10.000 de persoane pe un stadion pentru a asista la execuția prin împușcare a opt condamnați, po-trivit acestei surse care citează un martor ocular.

Cei mai mulți dintre condamnați au fost executați pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene, introduse clandestin pe DVD-uri sau stick-uri de memorie. Alții au fost acuzați de prostituție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5472 secunde